Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008. november 7. Debreceni Sólymok

2008.10.28

 

Kép

 

Időpont: 2008. november 7.

Kezdés: 21.00 óra Debrecen Jégcsarnok

Eredmény: Sólymok - Pingvinek: 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)

Csapat:

Kapuban: Görbi

Mezőnyjátékosok: Szerva, Jancsó, Szadó, Gee, Mihi, Krisztián,  Ancsin, Lacci, Csillag, Gergő, Kese, Andris, Pisti, Gyula

 

Edzőbá értékelése: "A harmadik harmadot felejtsük el!"

 

Összefoglaló a mérkőzésről:

Hosszú út után érkeztünk meg Debrecen szép városába, amiből nem láttunk semmit, mert a pálya a város szélén van, és egyébként is tök sötét volt. A stadionban köszöntöttük régi és új barátainkat, ismerőseinket, majd öltöző, és rövid edzői eligazítás után, komoly helyi szurkolótábor eőtt futottunk ki a jégre bemelegíteni.

A meccs kezdetén a bedobópontnál Tarnai Gergő várta a nyitányt a korongot Soós Miklós játékvezető, Incze Miklós segédletével ejtette a jégre. És... megkezdődött a nagy iramú játék.

Kép A mérkőzés első találatára alig kellett 40 mp-et várni, amikor A kezdőkörben már remekelő Tarnai Gergő assistjából, a kapu előtt ügyesen helyezkedő Fogas Gyula megszerezte a Sasok első gólját (0:1).

A Sólymokat gyors, ütemes játékkal, és kemény letámadásokkal igyekeztünk megzavarni ami többé kevésbé sikerült is. Azonban a 13. perc 57. másodpercében rövidzárlat keletkezett a védelemben, így a Sólymok Bugyó Balázs góljával szépítettek (1:1).

Továbbra is magasan szálltak azonban a Sasok. Malachowsky Csaba vezérletével Kun László és Csillag Béla rendre zavarba hozta az ellen védelmét, Meggyes Pisti magabiztosan irányította a vágtázó Hidvédi Andrást és Keserű Zsoltit. És Tarnai Gergő sem ült a babérjain, amikor ontotta a passzokat Szervánszky Zsoltnak, és a már pontot szerzett, újoncnak, Fogas Kép Gyulának.  A hátvédek is igyekeztek kitenni magukért, Völcsei Krisz és Szántó Mihi keményen állta a sarat, és a másik sorban Szabó Csaba, Maris Gee, és Jancsó Gábor is hagyott egy két földön fekvő embert maga után.

A lendületes játék a 26. perceben hozta meg az eredményt. Csillag Béla elhúzott, okos csellel tisztára játszotta magát, majd remekül látta meg az érkező Malachowskyt aki kíméletlenül Kép használta ki a kínálkozó helyzetet. Góóól. (1:2)

Csekély előnnyel tértünk be az öltözőbe, majd rövid pihenő után kezdődött a második játékrész.

A hazai szurkolók lelkes buzdítása ellenére továbbra is a Sasok diktálták az iramot., a 34. perc végén Keserű Zsolt beadását Hidvégi Andris hatalmas zuditscsal helyezte a hálóba. A bírók vita nélkül mutattak a kezdőkörre. (1:3) Megnyugodni látszanak a Sasok, a fiúk láthatóan élvezik a játékot, a Sólymok nem találják az ellenszert.

49. perc 34. mp, ismét Keserű Zsolt lép meg, majd lecsorgó labdáját, a jól helyezkedő Malachowsky Csaba ellentmondást nem tűrő mozdulattal gólra váltja. (1:4) A Sasok ezzel a megnyugtatónak tűnő előnnyel térhettek ismét pihenőre.

Az öltözőből kijövet Csillag Béla, egy magát megnevezni nem kívánó helyi forrásnak magabiztosan csak ennyit mondott. "Ezt azért már remélem behúzhatjuk!". No de mit szóltak ehhez a Sólymok.

A harmadik harmadban felerősödött a szurkolók hangja amikor 4 perccel a kezdés után Fülöp Ádám bevette Görbicz kapuját. (2:4).

Kép Rohamra indultak a Sólymok. A közönség tombol, a debreceni játékosok nem ismernek lehetetlent, nincs elveszett korong. Roham, ütközetet követ. Szerencsére a korong többször is odaragadt Ládi Rudi ütőjéhez, így az egyébként kiváló játékos nem tudott a megfelelő időben passzolni. Ez láthatóan nagyon idegesítette.

Gyerünk Sasok, hangzott el egy magányos kiáltás a lelátóról, egykori csapattársunk Bárány Bence torkából, akit azonban rögtön kontráztakKép a helyi ultrák. És a szurkolók lelkesedés átragadt a játékosokra is. Ismételt védelmi hiba után Hegyes Gábor szemfülesen irányította a korongot az egyébként remek formát mutató Görbicz hálójába. (3:4)

A meccs végét a sokadik Pingvin emberhátrány zárta, amit azonban okosan bekkeltek ki a fiúk, így a Sasok győzelemmel térhettek haza első idegenbeli meccsükről

Kép

A meccs végén a mezőny legjobbjának választott, idén draftolt Fogas Gyulát kérdeztük, aki kezdő góljával, és lelkes játékával kellő alaphangot szolgáltatott a csapat későbbi játékához. Gyula azonban épp magához vett egy sportszeletet, ami a torkán áthaladva teljesen kitöltötte a rendelkezésre álló igen szűk helyet, így lehetetlenné tette hangszálai számára, hogy működésbe lépjenek, és ezért kommentár nélkül hagyta a megtisztelő címet.

Köszönjük a Sólymoknak a sportszerű játékot, és a barátságos hangulatot, reméljük hamarosan viszonozhatjuk.

 

 

Szép volt Sasok, szép volt fiúk, csak így tovább...

 

Bajnokság állása: tabella

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csoki

(Gyula, 2008.11.13 00:10)

A csoki jól esett a végén +3gramm :D

szmihaly01@t-online.hu

(missa, 2008.11.12 00:41)

szuper! Doki a komment 100%-os nagyon jol csinalod csak gratula.

csacsi79@freemail.hu

(csacsi79, 2008.11.10 23:58)

Szívből gratulálok a Pingvineknek! Reméklem lesz alkalmam a helyszínen végig szurkolni egy meccsüket névrokonommal B. Bencével!

"Meddig focsiztok a jégen?"

(András, 2008.11.10 13:22)

Mák hogy nem rugta, ha már labda! :)

"49. perc 34. mp, ismét Keserű Zsolt lép meg, majd lecsorgó labdáját, a jól helyezkedő Malachowsky Csaba ellentmondást nem tűrő mozdulattal gólra váltja. (1:4)"

ok-ok

(Jancsó, 2008.11.09 22:35)

Javítottam, kösssszi Csabi, és igen dr.!!! :)
Igyekszem mindig csinálni majd összefoglalót, de ha másnak is van kedve besegíthet, és akkor felrakom.
A fotós meg én voltam, ha nem vetted volna észre két okos passz és gól között lőttem egy két képet is :)
Ja és bocsi hogy mindhárom gólban benne voltam, legközelebb jobban összeszedem magam.

fotós

(zvezda, 2008.11.09 15:56)

viszont jók a képek. ki fotózott? lesz mindig?

izé@jozé

(zvezda, 2008.11.09 15:53)

köszönjük az értékes beszámolót. újra átéltem... főleg a meccs utáni büfé pillanatait... burger rendel...

matematika

(zöld25, 2008.11.09 15:48)

Az eredmény 3:4 lett, ha a zárójelben lévő harmad eredményeket összeadjuk!Dr.???:)

Debrecen

(Szerva, 2008.11.08 16:49)

Szép munka Jancsó Ifj. Ifj. Knézy Jenő Gábor. Nagyon sok időd van. Nincs Neked gyermeked? Egyébként köszönjük a "cikket" és az oldalt. (és a 3 gólt)

Személyi

(Szerva, 2008.11.05 10:03)

Mindenki hozzon személyi igazolványt magával, mert csak az játszhat, akinél van.